Història

 

La Fundació va ser creada el 1993 pels dos artistes Francesc Fornells-Pla i Conxa Sisquella, que la constituïren com a dipositària del seu llegat. D'aquesta manera la Fundació conserva més de 5.000 obres d’art, així com un gran volum de documents, fotografies i objectes que són un valuós testimoni d’una època i que donen testimoni de la vida i la trajectòria dels dos artistes.

La seu de la Fundació és a La Garriga, a la casa on la parella passà llargues temporades treballant, ja que hi tenien els dos tallers. Així doncs, la seu de la Fundació està constituïda per dos tallers, el domicili i el pati amb les escultures mòbils de Fornells-Pla.

LA FUNDACIÓ


La Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella és una entitat privada sense ànim de lucre fundada pels artistes Francesc Fornells-Pla i Conxa Sisquella el 1993. La Fundació té com a objectiu conservar, estudiar i difondre l'obra que van deixar com a llegat a la Fundació d’ambdós fundadors.

A més, la Fundació també té com a objectiu la difusió i la promoció de la cultura, en especial de l'art contemporani.

La Fundació organitza exposicions d’art de manera periòdica, tant dedicades a l’obra dels dos fundadors com també a l’obra d’altres artistes contemporanis. També organitza activitats i d’altres manifestacions culturals com diàlegs d’artistes, conferències, projeccions, recitals, etc. La Fundació, a més, té l’ànim d’acollir i promoure aquelles propostes de caràcter cultural que puguin produir-se al territori.

 

Qui som

 

La Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella està regida per un patronat. El patronat està integrat per les administracions: La Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament de la Garriga, amb un representant cadascuna i dos per part de l'Ajuntament. A part, hi ha diversos patrons que ho son a títol individual i que han estat nomenats pel mateix patronat. Aquests últims, s'encarreguen de la gestió diària de la Fundació.